Čokoládová torta bez výčitiek

Potrebujeme:

180g mrkvy
3 veľké zrelé banány
1/4 hrnčeka jablkového pyré
1/4 hrnčeka roztopeného kokosového oleja
1 hrnček vody
2 hrnčeky ovsených vločiek
1 hrnček kokosového alebo trstinového cukru (prípadne 1,5 hrnčeka xylitolu alebo dextrózy)
3/4 hrnčeka kakaa
2 ČL kypriaceho prášku (alebo sódy bikarbóny)
1 ČL vanilkového extraktu alebo 1 vanilkový struk
štipka morskej soli

Na krém:

2 zrelé avokáda
1/2 hrnčeka trstinového cukru*
1/4 hrnčeka kakaa
1 ČL vanilkového extraktu alebo 1 vanilkový struk

Na náplň:

banán, jahody (alebo iné ovocie)

Postup:

Banány a mrkvu si v mixéri rozmixujeme na pyré. Ovené vločky rozmixujeme alebo pomelieme na múku.

V miske si zmiešame vzniknuté pyré s ostatnými mokrými ingredienciami a následne do nich primiešame aj všetky ostatné suroviny. Cesto poriadne
zamiešame a vylejeme do olejom vystriekanej alebo papierom na pečenie vystlatej tortovej formy (s priemerom zhruba 25cm).

Tortu pečieme 40 minút na 180 stupňoch. Po dopečení tortu necháme vychladnúť a následne ju prerežeme na polovicu. Torta bude vnútri vláčna,
teda ju režte opatrne.

Krém si pripravíme rozmixovaním všetkých surovín na plnku v mixéri do hladka. Polovicu krému rozotrieme do vnútra torty, poukladáme naň zvolené ovocie a prikryjeme druhou časťou torty. Zvyšný krém rozotrieme po jej okrajoch a vrchu.

Tortu je najlepšie nechať stuhnúť cez noc v chladničke.