Banánová roláda

Potrebujeme

Cesto:
6 ks vajce

3 PL agáve sirup (ako alternatívu môžeme použiť javorový sirup alebo med)

2 PL bio raw kakao

Plnka:

500g jemný nízkotučný tvaroh

3 PL biely grécky jogurt

1 ČL vanilkového extraktu

agáve sirup podľa chuti

50g horkej čokolády ako poleva

2ks banan

Postup:

Vajcia si rozdelíme na žĺtka a bielka, z bielok si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka si vyšľaháme do peny, pridáme kakao, agáve a spolu vymiešame.
Opatrne pridávame sneh a vmiešavame. Plech si pokryjeme papierom na pečenie, ktorý môžeme potrieť kokosovým olejom. Na takto pripravený plech vylejeme cesto a pečieme v predhriatej rúre na 220 stupňov Celzia maximálne 7 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a počas tejto doby si vymiešame tvaroh s gréckym jogurtom, agáve sirupom a vanilkovým extraktom. Takouto zmesou potrieme vychladnuté cesto a zrolujeme spoločne s banánmi. Roládu necháme stuhnúť do chladničky, nakoniec môžeme vrch poliať roztopenou horkou čokoládou s minimálnym obsahom kakaa 75%.