Zdravý kinder rez

Suroviny

cesto:
4 ks vajce
3 PL kakao
1 lyžica zemiakový škrob (nemusí byť)
2 lyžica med alebo iné sladidlá (nemusí byť)
plnka:
400g jemný tvaroh
sladidlo podľa chuti (med, stévia, …)

Žĺtky vyšľaháme spolu s medom alebo iným sladidlom do tuhej peny. Následne pridáme kakao a škrob (škrob pridávať nemusíte – ja som skúšala aj so škrobom i bez škrobu. Rozdiel bol iba vo veľkosti piškóty – bez škrobu bola trochu tenšie). Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh z bielkov a jemne vareškou premiešame.
Cesto som navrstvila na väčší plech na pečenie v tenkej vrstve a dala piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 220 stupňov cca 12 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na polovicu.
Tvaroh vymiešame so sladidlom alebo medom, ak chceme mať istotu, aby plnka nevytiekla, pridáme jednu lyžičku želatíny, ktorú rozpustíme v dvoch lyžiciach horúcej vody. Tvaroh krásne stuhol v chladničke a dobre sa to krájalo. Plát potrieme plnkou, zakryjeme druhým plátom, plnku pekne uhladíme po krajoch a odložíme do chladničky. Nakrájame na obdĺžniky a podávame. Dobrú chuť!