Želé torta

Potrebujeme

170 g mletého maku
6 vajec
med alebo hnedý cukor (podľa chuti)
1 – 2 balíčky mrazeného lesného ovocia
želatína na poliatie ovocia (nie tá do krémov)

Postup:

Z bielkov vyšľaháme sneh a žĺtky zmiešame s makom a cukrom. Potom do maku zľahka lyžicou zapracujeme sneh z bielkov. Dáme do tortovej formy a pečieme cca pol hodinu na 150 °C.

Keď korpus vychladne, vložíme ho opäť do tortovej formy a vrstvíme naň rozmrazené ovocie.

Želatínu zmiešame s 2 lyžicami cukru a uvaríme 1 min. podľa návodu. Keď trochu vychladne, ešte vlažnou polejeme ovocie.

Dá sa to spraviť aj tak, že 1 balíček ovocia osladíme cukrom, rozmixujeme a nalejeme na tortu. Na to dáme druhú časť ovocia vcelku a to všetko zalejeme želatínou. Vtedy bude chuť ovocia sladšia.